NEVEROVATNE BROJKE U BEOGRADU! Čak 400.000 vakcinisanih u prestonici, izdat važan apel za građane koji čekaju revakcinaciju

Tanjug

25. 02. 2021. u 13:07

U BEOGRADU je dato 400.000 doza vakcina protiv virusa korona, izjavio je gradski sekretar Darko Glavaš i ponovo apelovao na sve koji su primili prvu dozu vakcine, da se ne opuštaju, već da nastave da se pridržavaju svih mera, jer se situacija pogoršava i raste broj zaraženih.

НЕВЕРОВАТНЕ БРОЈКЕ У БЕОГРАДУ! Чак 400.000 вакцинисаних у престоници, издат важан апел за грађане који чекају ревакцинацију

Foto: M. Anđela

- Ponosan sam na to što je 400.000 doza, prvih ili drugih, jedne od četiri vakcine koje imamo, dato do sada u Beogradu. To još nije dovoljno da bi se stekao kolektivni imunitet, ali nastavljamo sa imunizacijom - rekao je Glavaš za Tanjug na punktu za vakcinaciju u Belekspocentru.

Na tom punktu ovih dana građani primaju vakcinu "AstraZeneka", koja je u nedelju stigla u Srbiju.

- Sada se polako spremamo za proces revakcinacije u ovoj hali, u Belekspocentru, dok, praktično, na Sajmu sada kreće drugi krug vakcinacije, jer tamo završavamo sa prvim krugom revakcinacije, odnosno sa aplikacijom druge doze - rekao je Glavaš.

Podsetio je da za vakcine "Sinofarm", "Sputnjik V" i "Fajzer" aplikovanje druge doze sledi posle 21 dan, dok je za "AstraZeneku" period do druge doze, duži, 12 nedelja.

Glavaš je dodao i da se svim građanima koji su vakcinisani na punktovima u Beogradu dele flajeri sa osnovnim informacijama o tome šta se može očekivati nakon vakcine, gde mogu potražiti eventualnu pomoć...

- To je urađeno kako bi se dodatno informisali građani i kako bismo rešili niz nedoumica, jer je primećeno da jedan broj sugrađana, kada primi prvu dozu vakcine, već polako skida zaštitnu opremu, što nikako ne sme da se radi. Počinju da se dešavaju rizični kontatki - upozorio je Glavaš.

U prilog tome, govore i brojke, koje proteklih dana rastu - i broj zaraženih, i prvih pregleda i hospitalizovanih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)