PATRIJARH UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICI BALAŠEVIĆ: "Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu"

Novosti onlajn

21. 02. 2021. u 19:44

ПАТРИЈАРХ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ БАЛАШЕВИЋ: Молим се за спас душе оног Ђорђа који је, у тешким годинама, уносио смисао и ведрину

Foto: Srpska pravoslavna crkva

POVODOM smrti istaknutog umetnika Đorđa Balaševića, patrijarh srpski Porfirije uputio je porodici Balašević izjavu saučešća.

- Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija. LJubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci.

- I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića. Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta - napisano je izjavi saučešća na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

MP

22.02.2021. 07:44

Njegova svetost, patrijarh Porfirije, od samog početka na novoj dužnosti pokazuje i ukazuje nam na prave hrišćanske vrline koje je ispoljavao i Đorđe Balašević kroz svu svoju muzičko-literarnu i filantropsku dušu.