NA LEČENJU OD KORONE I TRI BEBE OD SVEGA 15 DANA: U KBC "Dragiša Mišović" raste broj hospitalizovane dece

Novosti online

20. 02. 2021. u 16:43

DOKTORKA Olivera Ostojić, načelnica Dečje bolnice u KBC "Dragiša Mišović" rekla je da je sada malo više hospitalizovane dece zbog korone i da imaju tri bebe od 15-ak dana na lečenju.

НА ЛЕЧЕЊУ ОД КОРОНЕ И ТРИ БЕБЕ ОД СВЕГА 15 ДАНА: У КБЦ Драгиша Мишовић расте број хоспитализоване деце

Foto: D. Milovanović

- Čim raste broj zaraženih u opštoj populaciji, raste i broj pozitivne dece. Pre desetak dana smo imali troje pacijenata, a sada 10. Klinička slika je standardna, to su upale pluća. Sad imamo malo povećan prag primanja, hospitalizujemo samo decu koju bismo stvarno bolnički lečili, s visokom temperaturom, respiratornim infekcijama. Poneko je tu i s digestivnim smetnjama, kao što su povraćanje i proliv - navela je za Kurir dr Ostojić i dodala da su svi pozitivni na koronavirus.

Ona je dodala i da su to deca od 0 do 16-17 godina, a imaju i tri bebe od petnaestak dana. - Bebe su febrilne i tako mala deca moraju da se hospitalizuju. Svako dete starosti do 28 dana, bez obzira na to iz kog razloga ima visoku temperaturu, mora bolnički da se leči. Te bebe nisu rođene pozitivne, ali im majke imaju kovid 19 - kazala je dr Ostojić i dodala da obično 50 odsto dece dolazi iz Beograda, a polovina iz unutrašnjosti.

Dr Ostojić ne zna da li povećan broj zaraženih može da se dovede u vezu s britanskim sojem.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega