DODIK NAKON USTOLIČENJA PORFIRIJA: Patrijarh da obezbedi dobru saradnju države i crkve

Tanjug

19. 02. 2021. u 13:32

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su srpski narod i srpske države dobile novog patrijarha koji svojim delovanjem treba da produži i obezbedi jedinstvo crkve i dobru saradnju sa državom i da mu je posebna čast što je prisustvovao ustoličenju 46. patrijarha Porfirija.

ДОДИК НАКОН УСТОЛИЧЕЊА ПОРФИРИЈА: Патријарх да обезбеди добру сарадњу државе и цркве

Foto: D. Milovanović

Očekujem da patrijarh Porfirije, obezbedi dobru saradnju između crkve sa državama Srbijom i Republikom Srpskom, rekao je Dodik.

– U novom patrijarhu imamo kapacitete da se to i ostvari – istakao je on i dodao:

– Važno je što je SPC na miran način prošla kroz izbor novog patrijarha, to je bilo efikasno uz pokazano jedinstvo episkopa – ocenio je Dodik i čestitao SPC na valjano obavljenom poslu.

On je novinarima nakon što je izašao iz Patrijaršije, gde su posle ustoličenja patrijarh Porfirije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišli u Patrijaršiju, preneo da se novom poglavaru SPC stavio na raspolaganje da mu pomogne u okviru svojih mogućnosti, kao i da se nađu zajedničke poruke.

Te poruke, prema rečima Dodika, treba da budu usmerene na očuvanje mira, jedinstva, potrebe za razvojem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)