ZAŠTITNIK GRAĐANA: U KPZ Niš sprovedene sve epidemiološke mere

N. B.

18. 02. 2021. u 15:57

ZAŠTITNIK građana utvrdio je, tokom nadzora nad radom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, da je zavod sproveo sve epidemiološke mere zaštite od širenja virusa kovid-19, kao i u pogledu lečenja obolelih osuđenika koji na raspolaganju imaju sve neophodne lekove - saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА: У КПЗ Ниш спроведене све епидемиолошке мере

Foto: Ministarstvo pravde

U izveštaju Zaštitnika građana je, kako se navodi, ističe se da nisu pronađeni propusti u radu, da je Zavod snabdeven svom potrebnom zaštitnom opremom i medicinskim sredstvima, kao i da su u potpunosti sprovedene preporuke koje je dobio od Instituta za javno zdravlje Niš.

- Istaknuto je da je u okviru epidemioloških mera organizovano testiranje i izolacija obolelih i osoba koje su bile u kontaktu sa obolelima, kojima je zavod obezbedio dovoljne količine svih raspoloživih lekova potrebnih za lečenje - piše u saopštenju. - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da su izveštajem Ombudsmana potvrđeni naši raniji navodi da osuđenici imaju neophodnu medicinsku negu, a da su sa pojavom korone u ovom zavodu pojedine organizacije želele da zloupotrebe ovu situaciju iz samo njima znanih razloga, šireći lažne tvrdnje da obolela lica u KPZ Niš ne dobijaju terapiju i da zavod nema potrebne lekove. U ovom trenutku u celom sistemu izvršenja 37 lica ima korona virus, što je 0,3 odsto od trenutno 10.778 lica lišenih slobode. Oni se dobro osećaju, imaju blagu kliničku sliku i njihovo stanje se 24 sata dnevno intenzivno prati.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a