KILOMETARSKE KOLONE NA PUTU: Turisti se vraćaju sa Zlatibora, evo koje deonice su najviše opterećene

Novosti online

16. 02. 2021. u 17:47

ZBOG masovnog povratka turista sa Zlatibora ogromne saobraćajne gužve stvorile su se na magistralnom putu sa ove planine prema Užicu i dalje ka Požegi i Čačku.

КИЛОМЕТАРСКЕ КОЛОНЕ НА ПУТУ: Туристи се враћају са Златибора, ево које деонице су највише оптерећене

Foto Tanjug-AP

Kolone vozila su nepregledne, otežu se kilometrima i svedoče o rekordnoj poseti Zlatiboru na kome je prethodnih dana boravilo 30.000 turista.

Još od prepodnevnih sati pojačan je intenzitet saobraćaja na deonici od Zlatibora ka Užicu, duž koje se nalazi znatan broj policijskih vozila, s tim što su sada gužve mnogo veće.

Prema svedočenju pojedinih vozača koji su se zatekli u koloni, deonica od najposećenije srpske planine do grada na Đetinji, duga 25 kilometara, prelazi se za 50 minuta.

Da bi dobili na vremenu i izbegli krkljanac, mnogi turisti pokušavaju da prekrate putovanje do Užica starim putem kroz Mačkat, ali gužva je i na ovoj trasi. Primetno je i dosta vozila koja u Užice iz pravca Zlatibora pristižu preko brda Zabučje, lošim putem koji se sa magistrale odvaja u mestu Bela Zemlja.

Kroz centar Užica uočljiv je veliki broj automobila "sa strane" čiji putnici ka Požegi nastavljaju alternativnim pravcem preko Lunovog Sela.

Takođe, pojedini koji su se u subotu "opekli" čekajući na naplatnoj rampi autoputa "Miloš Veliki" u Preljini, odlučuju se da uopšte i ne idu tom deonicom. Kako je saobraćaj ka Čačku i Ibarskoj magistrali usporen, oni se odlučuju da put nastave pravcem Užice - Kosjerić preko Lužničke doline, pa dalje na Valjevo i Ub.

Prema informacijama sa Zlatibora, u turističkom centru planine je još uvek mnogo ljudi koji će danas kućama, pa se očekuje da će gužve na putu potrajati do večernjih sati.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu