UDAR NA SLOBODU KRETANJA I GOVORA: Udruženje novinara Srbije protestuje zbog zabrane ekipi RTS-a da uđe na Kosmet

D.Z.

16. 02. 2021. u 15:26

UDRUŽENjE novinara Srbije i njegov ogranak Društvo novinara Kosova i Metohije izrazilo je protest zbog zabrane ekipi emisije "Pravo na sutra" Radio-televizije Srbije da uđu na Kosovo i Metohiju jer ovo Udruženje smatra da su sloboda kretanja i sloboda govora ne smeju ograničavati administrativnim merama.

УДАР НА СЛОБОДУ КРЕТАЊА И ГОВОРА: Удружење новинара Србије протестује због забране екипи РТС-а да уђе на Космет

Foto: D. Zečević

I dok opominju da je zabrana ulaska ekipi RTS-a na područje Kosmeta udar na slobodu kretanja i govora iz UNS podsećaju da ekipi ove medijske kuće od juče popodne tzv. kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje ne dozvoljava ulazak.

- Novinarku Svetlanu Vukmirović kosovski policajci duže od dve godine sprečavaju da izveštava tako što je redovno zadržavaju na prelazima - navodi se u saopštenju UNS-a i dodaje da će UNS će o ovom udaru na slobodu štampe obavestiti međunarodne institucije i udruženja. Istovremeno u saopštenju za javnost Udruženja novinara Srbije podseća se da je „ ovo treći slučaj u poslednja tri dana da organi takozvane Republike Kosovo ne dozvoljavaju novinarima da izveštavaju.“

Foto: D. Zečević

- Na dan izbora na Kosovu i Metohiji, na administrativnom prelazu Jarinje zadržane su i ekipe Regionalne televizije Kraljevo i Televizije Pink kojima nije dozvoljeno da uđu u pokrajinu- zaključuje se u saopštenju UNS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a