CRVENI METEOALARM U DELOVIMA SRBIJE: RHMZ izdao upozorenje zbog jakog mraza, temperature će ići i do -15

Tanjug

16. 02. 2021. u 07:56

U SRBIJI tokom jutra umeren i jak mraz, a preko dana hladno, iznad većeg dela umereno oblačno.

ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ У ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ: РХМЗ издао упозорење због јаког мраза, температуре ће ићи и до -15

Foto: Milena Anđela/RHMZ

Vetar slab, na severu Srbije južni i jugoistočni, u ostalim predelima promenljiv. Najniža temperatura od -16 do -5 stepeni Celzijusa, a najviša od 0 do pet.

Kako je najavljeno na sajtu RHMZ, temperature će ponegde biti i ispod -15 stepeni Celzijusa. Zbog toga je na snazi crveni meteo alarm na području Jugoistočne Srbije, na Kosovu i Metohiji narandžasti, a u ostalim delovima Srbije žuti meteo alarm.

U sredu ujutru slab i umeren, na jugu Srbije i jak mraz, dok se od četvrtka slab jutarnji mraz očekuje samo na jugu zemlje. Temperatura će se kretati od -10 do -5 °C, ponegde od -15 do -10 °C, lokalno i niže. Dnevna temperatura biće u postepenom porastu.

U drugoj polovini sedmice dnevna temperatura u većini mesta biće od 10 do 14 stepeni, dok se slab jutarnji mraz očekuje samo na jugu Srbije.

Naime, u sredu očekuje se jače naoblačenje, sredinom dana na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima, mestimično sa slabom kišom.

Na planinama, a krajem dana i tokom noći i na jugu padaće slab sneg.

Do kraja perioda umereno do potpuno oblačno i u većini dana suvo, samo u četvrtak i subotu ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade