MAKRON ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Ovim rečima se obratio našem predsedniku - svojeručno na kraju dodao jednu rečenicu

Tanjug

15. 02. 2021. u 15:47

МАКРОН ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ДАН ДРЖАВНОСТИ: Овим речима се обратио нашем председнику - својеручно на крају додао једну реченицу

Foto: Predsedništvo

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron uputio je danas čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti, u kojoj ističe da je Francuska uz Srbiju i da su u razmeni mišljenja u Parizu 1. februara potvrđeni saglasnost i zajednička volja da se i dalje produbljuju bilateralni odnosi.

U čestitci Makrona se kaže:

„Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

Povodom državnog praznika Republike Srbije, upućujem Vam u ime Francuske i u svoje ime srdačne čestitke.

Duh koji je vladao tokom moje posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti.

Bio sam veoma srećan kada smo razmenili mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljujemo naše bilateralne odnose.

Realizacija projekta beogradskog metroa, kao simbola naše saradnje, omogućiće, uveren sam u to, da se privuku i druga francuska ulaganja.

Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona.

Budite uvereni da je Francuska uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja koju ste prihvatili i koja je, ubeđen sam, u interesu Srbije i njenih građana.

Još jednom Vam upućujem srdačne čestitke i molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog najvećeg uvažavanja“, navodi se u čestitki francuskog predsednika.

Na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao:

"Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Aleksandar

15.02.2021. 16:21

Ova čestitka i podrška Francuske je od velikog i veoma važnog značaja za našu zemlju. Ponosan sam na sve što smo do sada kao zemlja postigli. Uvek smo imali dobru saradnju sa Francuzima što je od velike koristi za našu zemlju.

Biljana

15.02.2021. 16:26

Nema nikakve dileme uveren sam da je Francuska uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja koju smo prihvatili.

rasa

15.02.2021. 16:26

Zajedno smo uspeli da ponovo našim odnosima damo dinamiku koju zaslužuju, s obzirom na dugu tradiciju prijateljstva koje je oblikovalo istoriju naša dva naroda.

toma

15.02.2021. 16:27

Čestitka Makrona predstavlja gest uvažavanja naše zemlje. Srbija se svojski trudila da ostvari dobre odnose sa svima, i to se primetilo i ceni se u ocima drugih zemalja!

star

15.02.2021. 16:54

Za iskrene prijatelje današnji Dan Državnosti Srbije se ne zaboravlja, pa se tako javio i francuski predsednik Makron uputivši nam lepe želje za naš praznik.

Ivana

15.02.2021. 20:00

Hvala našem Makronu koji je dao podršku našem predsedniku Vučiću da ojača bilaterlne odnose ali i potrebnu da pomogne oko teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države.

Jelena

15.02.2021. 20:51

Француска нам свакодневно показује да је уз нас и да можемо на њену помоћ да рачунамо увек.

Mišo Peć

15.02.2021. 21:24

Da bi bili sigurni u iskreno prijateljstvo Makrona i Francuske prema Srbiji prvi korak za to bi morao biti otpriznavanje Kosovske nezavisnosti i izvinjenje Srbiji za njihov svojevremeni ishitren i neprijateljski stav po tom pitanju.