DRŽAVNA CEREMONIJA U ORAŠCU Brnabić: Da Srbija bude jača i bogatija, građani srećniji

Tanjug

15. 02. 2021. u 13:18

PREDSEDNICA vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti - Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji.

ДРЖАВНА ЦЕРЕМОНИЈА У ОРАШЦУ Брнабић: Да Србија буде јача и богатија, грађани срећнији

Foto: Printskrin

Na svečanosti koju su predvodila sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, ona je porucila da Sretenje danas obeležavamo u svetu kakav nismo mogli da zamilismo pre godinu dana, u svetu suočenom sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata u kome se zbog pandemije sve preko noći promenilo i da prolazimo kroz nezabelezene izazove.

- I u vremenu krize rodoljubivi i slobodarski plamen Sretenja nastavlja da bukti u našim srcima -  poručila je Brnabić i dodala poruke ustanka i Sretenjskog ustava gore kao neugasiv plamen slobode.

Inspirisana sretenjskim duhom Srbija je postala predvodnik u svetu, sopstvenim snagama najbolje organizovana u borbi protiv kovida, i pomaže u regionu, poručila je Brnabić.

Glas i mišljenje takve Srbije se poštuje i u međunarodnoj areni, rekla je Brnabić.

- Srećan Dan državnosti našoj Srbiji, da je sve jača i bogatija, građani srećniji i ponosniji - poručila je Brnabić na početku i kraju obraćanja.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je u lično i u ime građna Republike Srpske čestitala građanima Srbije i rukovodstvu Dan državnosti uz želju da svako zajedničko okupljanje bude znak još čvršćeg jedinstva i zajedništva Srbije i Republike Srpske poručila je da je današnja Srbija je dokaz da su sve prepreke u prošlosti uspešno savladane i da je Srbija dovoljno jaka i odlučna da se uhvati u koštac sa onim izazovima koje nosi budućnost Ceremonija je počela pomenom koji služio episkop šumadijski Jovan, a posle toga Brnabić i Cvijanović su položile vence kod spomenika voždu Karađorđu.

Orkestar Garde Vojske Srbije izveo je himnu Srbije "Bože pravde", a u okviru kulturno-umetničkog programa izvedena je pesma "Vostani Serbije" i monolog Karađorđa.

Ceremoniji su prisustvovali ministri u Vladi Srbije Maja Popovuć, Jadranka Joksimović,Marija Obradović, Darija Kisić Tepavčević, Irena Vujović, Novica Toncev, kao predstavnici diplomatskog kora, Vojske Srbije.

Zbog epidemiolške situacije obeležavanju Dana državnosti prisustvovao je manji broj građana nego prethodnih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!