DR KON O DR NESTOROVIĆU: "Nismo spominjali imena, ali takve izjave nisu prihvatljive"

Novosti online

09. 02. 2021. u 11:20

ДР КОН О ДР НЕСТОРОВИЋУ: Нисмо спомињали имена, али такве изјаве нису прихватљиве

Foto: Hepi tv printskrin

KRIZNI štab za borbu protiv virusa korona osudio je danas davanje bilo kakvih izjava koje ne idu u prilog poštovanju mera u borbi protiv kovida, rekao je danas dr Predrag Kon, nakon sednice Kriznog štaba.

- U okviru današnje sednice, bez spominjanja bilo kakvih imena, mi smo osudili, vrlo jasno naglasili da bilo kakvo odsupanje koje ide protiv bilo kakvih mera, a naročito protiv vakcinacije, nisu prihvatljive ni na koji način. To je ušlo i u zapisnik i to je stav kompletnog Kriznog štaba - istkao je danas dr Kon upitan za slučaj dr Branislava Nestorovića, bivšeg člana Kriznog šaba, odnosno da li zbog svojih izjava koja se razlikuju od stava struke, treba da reaguje Lekarska komora Srbije.

Podsetimo, dr Nestorović je od početka pandemije kovida u javnosti često istupao sa potpuno drugačijim stavovima od onog koji zastupa struka, a poslednje što je rekao bilo je da "nema nameru da se vakciniše jer su postojeće vakcine zbrzane i nedovoljno testirane".

Takođe, pričao je i tome kako vakcine menjaju genetsku strukturu, što je više puta demantovano:

- Ja ne bih primio vakcine protiv virusa korona koje su proizveli "Fajzer" i "Moderna". Te dve vakcine, za razliku od drugih, menjaju gensku strukturu - takođe je jedna od spornih izjava dr Nestorovića.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)