VULIN NOVIM VATROGASCIMA-SPASIOCIMA: Odabrali ste poziv u kojem druge stavljate ispred sebe

Tanjug

05. 02. 2021. u 15:29

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Kuli promociji 208 polaznika Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica kojima je uručeno rešenje za prijem u radni odnos u MUP.

ВУЛИН НОВИМ ВАТРОГАСЦИМА-СПАСИОЦИМА: Одабрали сте позив у којем друге стављате испред себе

Foto: MUP

Vulin je polaznicima poručio da njihovu veličinu i vrlinu pokazuje to što su odabrali poziv u kojem će druge stavljati ispred sebe, saopšteno je iz MUP-a.

"Danas ste postali deo velikog i važnog mehanizma, koji našu zemlju čuva i brani, i pojavljuje se uvek i tamo gde je najteže“, rekao je ministar.

Budućim vatrogascima poželeo je da budu hrabri, sigurni, da čuvaju svoju zemlju i narod, ali i da paze na sebe i budu ponos svoje porodice i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Izabrali ste da svoj život i svoje zdravlje ponudite drugim ljudima i svojoj zemlji. Često će vas kritikovati, zameraće vam, ali ćete vi uvek znati da ste dali sve od sebe i da ste spasavajući tuđe živote i vi postali bolji ljudi“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, znanja i veštine koje su stekli tokom obuke polaznici će usavršavati u radu, koji se ne završava odlaskom kući, prestankom radnog vremena, odlaganjem uniforme.

U ime polaznika MUP-a na pruženoj prilici da ostvare dečačke snove i postanu vatrogasci zahvalio je Dejan Maljković, prvorangirani polaznik 7. klase.

"Trudićemo se da već od sutra budemo odgovorni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, požrtvovani, neustrašivi vatrogasci-spasioci, hrabri i odlučni u zaštiti i spasavanju ugroženih života i imovine u službi bezbednosti građana“, rekao je Maljković.

Polaznici 7. i 8. klase Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica prikazali su veštine i sposobnosti stečene tokom obuke u vežbama gašenja požara, spasavanja povređenih u saobraćajnoj nezgodi i rada pod opterećenjem.

Najboljima je ministar uručio rešenja o nagrađivanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere