NOVA DOZA "FAJZERA" STIŽE U PONEDELJAK: Dr Đerlek objasnio da li je Srbija spremna za popuštanje mera

Tanjug

04. 02. 2021. u 10:39

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se epidemiološka situacija popravlja, ali da je rano za popuštanje mera, jer je i dalje potreban oprez, te dodao da će biti dovoljno vakcina za sve koji treba da se revakcinišu i za one koji treba da prime prvu dozu cepiva.

НОВА ДОЗА ФАЈЗЕРА СТИЖЕ У ПОНЕДЕЉАК: Др Ђерлек објаснио да ли је Србија спремна за попуштање мера

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je rekao i da će u ponedeljak stići nove količine Fajzerovih vakcina i to 8.700 doza, kao i da 15. februra stiže 40.600, a 22. februara 46.000 doza.

- Neće to biti uvek po 40.000 doza, ali "Fajzer" ne preskoči nijedan ponedeljak da ne isporuči određene količine. Bitan nam je kontinuitet - rekao je Đerlek.

On je naveo i da se epidemiološka situacija popravlja, ali da je i dalje potreban oprez, jer je broj pacijenata na bolničkom lečenju veliki.

- Nismo za popuštanje mera. Još nije epidemiološka situacija tako stabilna da bi mogli da govorimo o popuštanju, jer bi mogli da pokvarimo ono što smo uradili do sada. Počela je odlično i imunizacija - naveo je on.

Đerlek je rekao i da veruje da Institut "Torlak" može da počne sa proizvodnjom ruske vakcine "Sputnjik V" i da će ponovo postati evropski centar za vakcine.

Već 11. februara u "Torlak" stiže ruska delegacija koje će sagledati stanje na Institutu.

- Naši lekari su najstručniji. Ono što nam fali su stvari u tehničko-tehnološkom domenu i tu očekujem pomoć iz Rusije - rekao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije