"NOVOSTI" SAZNAJU: Inspekcija rada ulazi u "Juru" zbog otkaza SMS porukama

J. Ć.

03. 02. 2021. u 10:18

INSPEKTOR rada Odeljenja inspekcije rada Niš izvršiće danas vanredan inspekcijski nadzor kod poslodavca "Šinvon" u Nišu, nezvanično saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Инспекција рада улази у Јуру због отказа СМС порукама

Foto abr.co.rs

Nakon utvrđenog činjeničnog stanja inspekcija rada će preduzeti sve mere u okviru svoje nadležnosti, kažu za naš list u Ministarstvu za rad i socijalnih pitanja.

Skoro 200 radnika, uglavnom zaposlenih na određeno vreme, ostalo je bez posla u fabrici "Šinvon" u Nišu, a za još njih 160 neizvestan je opstanak u ovoj fabrici.

"Šinvon", je ćerka-firma južnokorejske "Jure".

Odgovore na pitanja o ovoj situaciji do sada iz "Šinvona" nismo dobili.

Inače, "Šinvon" intenzivno traži nove radnike za posao, a ti oglasi mogu se videte i po gradu. Podsetimo, "Šinvon" je pogon u Nišu otvorio pre desetak godina i tada je, prema podacima Ministarstva privrede, dobio tri miliona evra podsticaja, uz obavezu da uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Donorstvo je herojstvo