JUNAK S KOŠARA: Zoran Veselić 22 godine posle smrti biće sahranjen u rodnom Laćarku

Novosti online

02. 02. 2021. u 17:54

POSMRTNI ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, posle skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

ЈУНАК С КОШАРА: Зоран Веселић 22 године после смрти биће сахрањен у родном Лаћарку

Foto: Novosti

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini telo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

- Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković - roditelja i tri maloletna muška deteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mestimagde počivaju, predali smo ih u Prištini - kaže za Kurir Odalović.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana posle Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a pre de godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

- Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku - navodi Odalović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...