PALMA TRAŽI VAKCINACIJU ZA UGOSTITELJE: Predložio da prioritetni budu i zaposleni u hotelima i restoranima

Novosti online

02. 02. 2021. u 12:00

ПАЛМА ТРАЖИ ВАКЦИНАЦИЈУ ЗА УГОСТИТЕЉЕ: Предложио да приоритетни буду и запослени у хотелима и ресторанима

Foto: Novosti

DAMAS na Kolegijumu Narodne Skupštine Republike Srbije, Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe ove stranke predložio je da se svi zaposleni u turističkom sektoru, zaposleni u hotelima i restoranima vakcinišu i da se dozvoli ulazak i boravak stranih turista u Srbiju uz potvrdu da su vakcinisani.

Rekao je da je to njegov lični stav i stav Jedinstvene Srbije i da bi na taj način značajno povećali broj stranih turista jer bi smo bili jedna od prvih država koja bi to uradila. Takođe je predložio da se prioriteno vakcinišu i zaposleni u ugostiteljskim objektima, marketima i da se produži rad ugostiteljskih objekata do 23 časa. 

- Mladi ljudi već dugo ne idu u škole i na fakultete, sede sve vreme kući i prate onlajn nastavu. Potrebno je tim mladim ljudima omogućiti da se druže i zato smatram da je 23 sata neko optimalno vreme do kada treba da rade ugostiteljski objekti. U ostalom ne vidim razliku u tome da li rade do 20 ili do 23 sata. Naravno ti ugostiteljski objekti bi imali obavezu primene svih epidemioloških mera koje su i sada na snazi - izjavio je Marković.

- Stručnjaci lekari bi trebalo u medijima da više posvete pažnju i pruže neophodne informacije o tome koji način ishrane može povećati imunitet organizma, i da li veće korišćenje belog luka i nekih drugih biljaka u ishrani može pomoći u jačanju imuniteta naših građana. Svakako je pravilna ishrana nešto što bi i te kako pomoglo u prevenciji i očuvanju zdravlja naših građana - zaključio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)