"NOVOSTI" SAZNAJU: Srbija prešla 300.000 vakcinisanih, neverovatan odziv!

Novosti online

26. 01. 2021. u 14:03

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Србија прешла 300.000 вакцинисаних, невероватан одзив!

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

KAKO "Novosti" saznaju, Srbija je upravo prešla 300.000 vakcinisanih!

Podsećamo, od danas će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Građani se mole da poštuju procedure prijave i same vakcinacije,  jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.  Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana. 

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs . Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od osam do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan

26.01.2021. 18:11

Svaka cast Srbijo. Ako je vakcina jedna od najvecih tekovina civilizacije, a jeste, onda je po logici stvari to i najbolji pokazatelj gde na toj civilizacijkoj lestvici stoji srpski narod i Srbija. Medju najboljima smo.