U KOMŠILUKU SNEG DO KOLENA: Hladnoća i sneg stižu i u Srbiju (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:12

У КОМШИЛУКУ СНЕГ ДО КОЛЕНА: Хладноћа и снег стижу и у Србију (ВИДЕО)

Foto: D. Balšić

DANAS je tokom prepodneva došlo do zahlađenja, a u mnogim mestima širom Hrvatske pada kiša. U Zagrebu uz kišu duva i jak vetar.

U Gorskom kotaru pada sneg. Meteorolog Tea Blažević na svom Tviteru objavila je snimak vožnje po autoputu Zagreb-Delnice.

Takvo vreme jutros su najavili i meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Uz pad temperature uveče će snega biti i u nizijama unutrašnjosti, objavio je jutros DHMZ. Očekuje se nastajanje novog snežnog pokrivača, u planinama mestimično deblji.

Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vetar u okretanju na severozapadni vetar i buru. Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, poslepodne osetno niža, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 stepeni.

U toku noći nedelja na ponedeljak stiže nam zahlađenje sa severozapada koje će usloviti prelazak kiše u susnežicu i sneg na severu i zapadu Srbije. Od ponedeljka do petka biće osetno hladnije, povremeno sa vlažnim snegom, uz formiranje snežnog pokrivača u nižim i povećanje visine snega u višim predelima.

Nakon otopljenja, ciklon sa centralnog Mediterana i Jadrana donosi nam zahlađenje. Poslednjih dana januara ponovo otopljenje.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)