TREBA VAM ZDRAVSTVENA POTVRDA ZA PUTOVANJE? Ministarka Matić tvrdi da će se turistima lako izdavati neophodna dokumenta za prelazak granice

Tanjug

24. 01. 2021. u 21:26

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić očekuje da će zdravstvene potvrde s kojima će moći da se putuje u druge zemlje biti lako dostupne turistima.

ТРЕБА ВАМ ЗДРАВСТВЕНА ПОТВРДА ЗА ПУТОВАЊЕ? Министарка Матић тврди да ће се туристима лако издавати неопходна документа за прелазак границе

Foto: Zoran Jovanović Mačak

- Zalaganja svih međunarodnih organizacija koje se bave turizmom će ići u tom pravcu da taj dokument koji bude donet bude primenljiv za sve zemlje, bude lako dostupan, i da može na jednostavan način da se koristi kao dokaz da ste ili preležali, ili da nemate virus, ili da ste vakcinisani - izjavila je Matićeva za RTS.

MInistarka turizma nema dileme u vezi s tim da će roditeljima biti omogućeno da na turistička putovanja vode i svoju maloletnu decu, iako se za njih ne preporučuje vakcinacija.

- Ako i dođe do potrebe da se izdaju zdravstvene potrvrde, sigurna sam da deca neće biti izuzeta. Neće sigurno to biti kovid pasoš, nego potvrda neke druge vrste koja će svima omogućiti nesmetan prelazak granice, a deca će moći da idu sa svojim roditeljima u svakom slučaju na putovanja bez dalljeg - izjavila je Matićeva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)