SRBIJA DOBILA KINESKU VAKCINU PO POSEBNOJ CENI: Vučić pisao Si Đinpingu u oktobru - "Hiljade života smo spasili"

Novosti online

24. 01. 2021. u 11:12

СРБИЈА ДОБИЛА КИНЕСКУ ВАКЦИНУ ПО ПОСЕБНОЈ ЦЕНИ: Вучић писао Си Ђинпингу у октобру - Хиљаде живота смо спасили

Foto: TV Prva/Pritnskriv

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kaže da je zabrinut zbog nabavke vakcina protiv virusa korona jer je to "užasan posao".

- Danas i juče, sinoć i preksinoć imali smo besane noći, obavio sam nekoliko važnih razgovora sa svetskim liderima, našim prijateljima, pokušavajući da nabavim još vakcina, što je danas teže nego nabaviti nuklearno oružje.

- Rekao sam da očekujem da tu bude mnogo problema, ali Srbija će se nešto bolje snaći. U Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, BiH, Prištini nemaju vakcine - navodi Vučić.

- Očekujemo da danas bude vakcinisano 50.000 ljudi. U svetu smo deveti, ali mislim da možemo da budemo peti ili šesti u naredna dva ili tri dana. Imali smo mudro vođenu politiku.

Kako navodi, redovi su veliki jer ljudi žele da se vakcinišu.

- Srbija se izuuzetno odgovorno ponašala, imali smo mudro vođenu politiku vakcine i zdravstva. Hiljade života smo spasili - navodi Vučić.

Govorivši o kineskoj vakcini, kaže da je Srbija, zbog dobrih odnosa sa Kinom, dobila priliku da je nabavi po posebnoj ceni.

- Pisao sam predsedniku Siju još u oktobru, i bio je toliko ljubazan da je cena dramatično spuštena - naveo je predsednik Vučić.

- Do sada smo obezbedili 1.150.000 vakcina, nijednu iz Kovaks programa. Mi sad moramo da razvijamo svoju infrastrukturu, pokušaćemo da napravimo fabriku za proizvodnju vakcine - najavio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)

Luka

24.01.2021. 11:25

Kina je najmnogoljudnija zemlja na svetu, a ipak prepoznaje Srbiju i predsednika Vucica kao iskrenog prijatelja. Zahvalni smo na ogromnoj pomoci i podrsci od strane kineskog naroda.

Marko

24.01.2021. 11:26

Mnogo puta do sada se pokazalo da su Kinezi nasi najiskreniji prijatelji, nikada necu zaboraviti njihovu nesebicnu pomoc, kako u opremi tako i u radnoj snazi, na pocetku pandemije. Zaista su nam se mnogo nasli i to uvek moramo ceniti.