ZA OVO SMO SE SVI BORILI! Oliverova mama podelila sjajne vesti - Mogao je da diše samostalno čak 20 minuta (FOTO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 23:29

ЗА ОВО СМО СЕ СВИ БОРИЛИ! Оливерова мама поделила сјајне вести - Могао је да дише самостално чак 20 минута (ФОТО)

Foto: Printskrin

U PRVOM krugu je Oliver mogao da diše samostalno 8 minuta, a u drugom čak 20! Optimisti smo", reči su majke Olivera Pal Gajodia, jednogodišnjeg dečaka iz Bajmoka, koji je učinio da se ljudi iz cele Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, i mnogih drugih zemalja ujedine i pokažu koliko su plemeniti, i za koga je prikupljen novac za najskuplji lek na svetu.

NJegova majka Timea, je u emotivnom i ohrabrujućem postu na Tviteru obavestila javnost da je počelo Oliverovo odvikavanje od respiratora.

- Drugari, počelo je Oliverovo odvikavanje od respiratora. Lekari nas ovde ohrabruju. U prvom krugu je Oliver mogao da diše samostalno 8 minuta, a u drugom čak 20! Optimisti smo. Oliver vežba samostalno disanje! Hvala što ste i dalje uz njega - poručila je Oliverova majka Timea.

Novac za najskuplji lek na svetu, koji je bio neophodan malom Oliveru prikupljen je 2. januara ove godine, a od 18. januara se nalazi na lečenju u Budimpšeti.

Akcija sakupljanja novca vođena je na internetu, zatim uz pomoć humanitarnih bazara, slanjem SMS poruka, raznih igara i na sve druge načine koji su doprineli da novac bude sakupljen.

Građani Srbije su preko fondacije "Budi human" poslali gotovo 500.000 SMS poruka za lečenje Olivera Pal Gajodija.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)