PONOVO SE OGLASILI SA FDU: Uputili poziv svim studentkinjama i studentima - da se jave svi koji su bili zlostavljani

Novosti online

21. 01. 2021. u 10:01

ПОНОВО СЕ ОГЛАСИЛИ СА ФДУ: Упутили позив свим студенткињама и студентима - да се јаве сви који су били злостављани

Foto: Printscreen

FAKULTET dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu "FDU - Protiv nasilja", sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

Pozivaju se sve studentkinje i studenti, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smsvatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da se obrate i takvo ponašanje prijave.

Iz FDU-a su saopštili da se obavezuju da će potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu.

Radnu grupu u okviru platforme "FDU - Protiv nasilja" čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica Studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član Studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave se mogu poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)