PALMA DANAS SLAVI KRSNU SLAVU: Neka 2021. godina bude godina jedinstva u Srbiji! (FOTO)

Novosti onlajn

20. 01. 2021. u 12:06

ПАЛМА ДАНАС СЛАВИ КРСНУ СЛАВУ: Нека 2021. година буде година јединства у Србији! (ФОТО)

Foto: Novosti

- PORODICA Marković prvi put slavi krsnu slavu bez gostiju iz opravdanih razloga.

- Imajući u vidu da smo mi velika familija i da je tradicija u našoj porodici da za slavu dolazi veliki broj gostiju, svi naši gosti znaju i razumeju da ove godine postoji viša sila, a na današnji dan ne želim ni da pominjem ime tog zla - izjavio je danas Dragan Marković Palma u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Marković sa porodicom, a prilikom sečenja slavskog kolača.

- Mi Srbi moramo da čuvamo i Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski identitet, jer narod koji izgubi identitet brzo nestaje. Želim da pozovem sve javne ličnosti da ova 2021. godina bude godina jedinstva i da se zajedno borimo za zdravlje svakog čoveka u Srbiji i da sačuvamo srpsku teritoriju i da bar u nekim stvarima učestvujemo zajedno. Jer kada se javi jedinstvo, onda sam siguran da će i oni koji u svetu donose odluke reći da je nad Srbijom napravljena nepravda - rekao je Marković.

Foto: "Novosti"

- Porodica Marković je napravila ovaj hram. Kada čovek napravi fabriku, fabrike zbog zastarele tehnologije mogu i da prestanu da rade, ali crkva traje večno i ona simbolizuje nešto što je svetinja i nešto što uliva duhovnost svakom od nas. I porodica Marković, kao i sve druge porodice koje su napravile crkve i celi srpski narod, treba, ne samo da poštujemo crkve, nego da obilazimo naše hramove i da vaspitavamo našu decu da odlaze u crkve, da se u crkvi krste i venčaju i da 2021. godina bude godina u kojoj će se u Srbiji najviše dece roditi. Siguran sam da svaka porodica želi da ima što više članova i da živi od svog rada, a mi koji se bavimo politikom, da im pomognemo, da im obezbedimo radna mesta i sigurnost - rekao je Dragan Marković Palma, čestitajući krsnu slavu svima koji danas slave Svetog Jovana Krstitelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)