PREMIJERKA DOČEKALA AVION IZ BAHREINA: Najveća pojedinačna donacija od početka epidemije sletela u Srbiju (VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2021. u 08:45

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je avion sa donacijom Bahreina za borbu protiv virusa korona.

ПРЕМИЈЕРКА ДОЧЕКАЛА АВИОН ИЗ БАХРЕИНА: Највећа појединачна донација од почетка епидемије слетела у Србију (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Bahrein je donirao medicinsku zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona i to je jedna od najvećih pojedinačnih donacija od početka pandemije.

U ime kralja Bahreina video porukom se prisutnima na aerodromu obratio predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost, šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

On je zahvalio svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošasti i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

- U ime kralja želim najbolje za napredak i prosperitet Srbije -  rekao je šeik Al Kalif.

Premijerka se zahvalila kralju Bahreina, i rekla je da smo tokom januara dočekali 5 aviona iz kraljevine Bahrein.

- U tih pet aviona je bilo više od 67 tona medicinske pomoći, u ovom poslednjem je stiglo i 20 respiratora. Predsednik Vučić se već čuo sa kraljem Bahreina krajem prošle godine, i razgovarali su o ekonomskim pitanjim i borbi protiv epidemije. Rezultat tih razgovora su ovih pet aviona koji su sleteli - rekla je premijerka.

Ona se zahvalila Er Srbiji na svemu što su učinili u borbi sa epidemijom, i istakla je da sva ova pomoć bez njih ne bi brzo i lako stigla do naših medicinskih radnika i bolnica.

- Konačno, ovo govori i o ugledu predsednika Vučića koji on uživa u svetu. Danas vidimo koliko je važno imati prijatelje širom sveta, i hvala kraljevini Bahrein. Ja još jednom upućujem poziv kralju Hamadu, koji je predsednik već uputio, da dođe i poseti Srbiju - rekla je premijerka.

Premijerka je rekla da sva ova pomoć ide u centralne magacine, a zatim se prema potrebama raspoređuje u medicinske centre i domove zdravlja.

Na pitanje da li je ovo početak jedne nove saradnje sa arapskom kraljevinom Bahrein, premijerka je naglasila da ta država ima veliki značaj u islamskom svetu.

- Zbog toga je toliko važno što je predsednik Vučić telefonom razgovarao sa kraljem Hamadom, i ovo je nekako prvi korak koji je ogroman, a na nama je da dalje gradimo uzajamnim posetama na najvišem nivou. Bahrein je zemlja sa izuzetnim geostrateškim uticajem, u celom arapskom i islamskom svetu, i nastavićemo da razvijamo saradnju sa njima - rekla je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)