VAŽAN APEL DOKTORKE GRUJIČIĆ: Kineska vakcina je apsolutno bezbedna i prošla je sve procedure - ja garantujem za to!

Novosti onlajn

19. 01. 2021. u 15:40

ВАЖАН АПЕЛ ДОКТОРКЕ ГРУЈИЧИЋ: Кинеска вакцина је апсолутно безбедна и прошла је све процедуре - ја гарантујем за то!

Dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

DANICA Grujičić, direktorka Instituta za radiologiju i onkologiju, ističe da pojedini mediji treba da prestanu s opasnim sluđivanjem naroda da kineska vakcina, koja je stigla i u Srbiji, navodno ne valja.

- "Sinofarmova" vakcina je 100 posto sigurna i bezbedna i prošla je sve procedure Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), što je garant da je apsolutno bezbedna za upotrebu. I dosta više s tim bezobrazlukom i sluđivanjem. To je ona zapadnjačka priča - sve što je iz Kine, ne valja. Svako ko ima neka pitanja o vakcini treba da pita ALIMS. A ja vam garantujem da je svaka vakcina koju odobri ALIMS 100 odsto u redu - ističe Grujičićeva.

Ona naglašava i da je Srbija jedina zemlja u kojoj svako može da bira koju će vakcinu da primi:

- Gde to ima da možeš da biraš hoćeš li američku, rusku, kinesku, britansku! Nigde, samo u Srbiju. I sad ni to ne valja. Svaka vakcina koju odobri ALIMS je dobra i samo da što pre zaustavimo ovo zlo. Dosta više s tim pričama - kaže ona.

Podsetimo, masovna vakcinacija građana Srbije protiv virusa korona počela je danas na Beogradskom sajmu i na Institutu Torlak.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)