"NOVOSTI SAZNAJU": Vesić tražio produžetak radnog vremena do 22 časa - OD LEKARA DOBIO OVAJ ODGOVOR

V.N.

19. 01. 2021. u 15:19

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Весић тражио продужетак радног времена до 22 часа - ОД ЛЕКАРА ДОБИО ОВАЈ ОДГОВОР

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

NA upravo završenoj sednici Kriznog štaba zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić zatražio je da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata i radnji uslužnim delatnostima do 22 sata.

Kako saznaju Novosti, stručnjaci su bili protiv toga navodeći da još nije vreme za relaksaciju mera, ali će se o ovom Vesićevom predlogu raspravljati na novoj sednici u petak.

Podsetimo, Srbija prethodnih dana beleži nešto bolju epidemiološku situaciju, obolelih je manje ali još uvek nema mesta za preterano opuštanje.

U Srbiji od danas počinje masovna vakcinacija stanovništva, a prvi koji će primiti vakcinu biće prosvetni radnici, pripadnici MUP-a i Vojske Srbije i predstavnici medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nonsense

19.01.2021. 17:31

Po kojoj logici su predstavnici medija došli u prioritetnu grupu? Što su stručnjaci Batuta pravili plan vakcinacije prema stepenu izloženosti i stepenu rizika od razvoja teže kliničje slike, ako će neko ko nije stručan za tu oblast samo da ubaci neku grupu. Sad će novinar od 25 god. da dođe na red za vakcinaciju pre nekog građanina od 75 god. Po kojoj to logici su novinari više izloženi u odnosu na kasire u prodavnicama, pekarama, poštama, učitelje?

Srbin

19.01.2021. 19:56

Ја не бих продужио рад кафића бар још месец дана. Да се не лажемо, та места су највећи извор заразе, тј. места где се вирус највише и најбрже шири.