POSLE "KLIKA" STIGAO I POZIV: "Novosti" u DZ "Novi Beograd" sa starijim sugrađanima koji su se među prvima opredelili za pelcovanje

B. B.

16. 01. 2021. u 07:05

U DESET beogradskih domova zdravlja počela je vakcinacija najstarijih sugrađana.

ПОСЛЕ КЛИКА СТИГАО И ПОЗИВ: Новости у ДЗ Нови Београд са старијим суграђанима који су се међу првима определили за пелцовање

Foto M. Anđela

Za prvi dan imunizacije "rezervisano" je 615 doza cepiva, najviše za starije od 75 godina koji žive na Novom Beogradu - 70 vakcina.

Vračar i Voždovac dobili su po 35 vakcina, a Čukarica 30.

Naša ekipa posetila je DZ "Novi Beograd", gde su nam sugrađani koji su, u pratnji dece i unuka, došli da se vakcinišu rekli da su izuzetno zadovoljni organizacijom. Većina njih se prijavila preko e-uprave i, kako kažu, bili su iznenađeni kako su brzo pozvani da dođu.

Kako ne bi bilo čekanja, građani su obavešteni u koje vreme da dođu u dom zdravlja.

- Prijavila sam se prvog dana preko e-uprave i evo upravo sam primila "Fajzerovu" vakcinu - rekla nam je Jelena Milošević (92). - Apsolutno podržavam vakcinaciju i mislim da bi svi trebalo da je prime. Svake godine se vakcinišem i protiv gripa i nikad se nisam razbolela tokom zime.

U ordinaciji smo zatekli Milanku Marković (88). Kaže da nijednog trenutka nije imala dilemu da li će se vakcinisati ili ne.

- Kada su stigle prve vakcine, čekala sam kako mogu da se prijavim - kaže Milanka. - Nisam se obazirala na priče da nisu dovoljno ispitane, da sačekam još malo. Vakcinisala sam se i protiv svinjskog i ptičijeg gripa, a svake godine i protiv sezonskog. Nikada nisam imala ni glavobolju, a kamoli nešto teže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće