„SITUACIJA KONAČNO STABILIZOVANA“ - Stevanović: „Reumatologija“, „Banjica“ i banje izlaze iz kovid režima

Tanjug

12. 01. 2021. u 11:05

„СИТУАЦИЈА КОНАЧНО СТАБИЛИЗОВАНА“ - Стевановић: „Реуматологија“, „Бањица“ и бање излазе из ковид режима

Goran Stevanović / Foto Tanjug

DIREKTOR Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je danas da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od kovida 19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja.

To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjiskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.

On je istakao da se od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju “Banjica”, koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove.

“Prvi prioritet je bio obezbediti pražnjene ‘Banjice’ i najverovatnije tokom vikenda će se završiti i postupak premeštaja pacijenata koji su još tamo, kompletna dezinfekcije i pripreme da se Instutut vrati svojim redovnim aktivnostima”, rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Ostale kovid bolnice nastavljaju da rade u aktuelnom obimu, a dalje odkuke, o smanjenju ili povećanju kapaciteti, biće donošene u skladu sa razvojem situacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)