CELA SRBIJA JE U ŽUTOM: RHMZ izdao upozorenje, stižu nam ledeni dani

Novosti online

12. 01. 2021. u 10:53

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ У ЖУТОМ: РХМЗ издао упозорење, стижу нам ледени дани

Foto: D. Balšić

OD SUBOTE 16. januara u Srbiji se očekuje suvo i veoma hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i temperaturom ispod nule u većini mesta u našoj zemlji

Tokom današnjeg dana biće pretežno oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega, dok je na jugu i istoku Srbije i dalje moguća slaba ili sipeća kiša, koja bi se na tlu mogla zalediti.

U sredu, tokom celog dana očekuje se pretežno na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja, najavljuju iz RHMZ.

Duvaće slab, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od minus tri do nule, a najviša dnevna od minus jedan do dva stepena.

Foto: RHMZ printsrkin

Sneg će na području Srbije povremeno padati sve do 15. januara, predviđaju iz nacionalne hidrometeorološke službe.

Od 16.01. do 20.01. uslediće suvo i hladnije vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom koja će ići ispod nula stepeni.

Foto: RHMZ printsrkin

HIDROLOŠKO UPOZORENJE

Na Limu vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na gornjem toku Južne Morave i Nišave vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa sa dostizanjem i prevazilaženjem redovne odbrane od poplava kod Niša, Aleksinca i Mojsinja.

Na hidrostanici Leskovac vodostaji se kreću iznad vanredne odbrane od poplava i imaće tendenciju manjeg porasta u naredna 24 časa.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)