VOZAČI, VAŽNO OBAVEŠTENJE! Ako ne očistite sneg sa svojih vozila, sledi vam novčana kazna

Novosti online

11. 01. 2021. u 14:22

ВОЗАЧИ, ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ако не очистите снег са својих возила, следи вам новчана казна

Foto: M.A.

VOZAČI koji ne "odmrznu" i ne očiste svoja vozila rizikuju da budu kažnjeni novčanom kaznom

Prvi sneg često vezujemo sa problemima u saobraćaju koji mogu da nastupe. Stručne službe čiste glavne saobraćajnice, dok su građani zaduženi za sneg ispred svojih ulaza.

NJihova obaveza, kao i obaveza pravnih lica, je da uklanjaju sneg i led sa trotoara u širini do pet metara ispred objekata koje koriste, kao i da čiste svoja vozila od snega, jer u suprotnom slede novčane kazne.

Vozači koji ne "odmrznu" i ne očiste svoja vozila, već krenu automobilom sa ostacima snega ili leda na prozorima, krovu, haubi ili tablicama, rizikuju da budu kažnjeni novčanom kaznom od 5.000 dinara.

Ukoliko, zbog neadekvatno očišćenog vozila, dođe do saobraćajne nezgode, preti im kazna u iznosu od 6.000 do 18.000 dinara.

Sneg ili led, koji nisu potpuno očišćeni sa krova vozila, pri naglom kočenju mogu da skliznu na vetrobransko staklo ili, u slučaju autobusa ili kamiona, da padnu na neki od automobila ispred, pored ili iza njih. To može da izazove pucanje šoferšajbne drugo vozila, ali u najgorem slučaju može doći i do sletanja sa puta, piše Telegraf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)