DO KADA ĆE PADATI SNEG U SRBIJI? RHMZ izdao upozorenje - do kraja dana pojačanje padavina sve do jutra

Tanjug

10. 01. 2021. u 15:36

PREMA upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje pojačavanje snežnih padavina što će trajati sve do jutarnjih sati, zbog čega iz Puteva Srbije učesnicima u saobraćaju savetuju da budu posebno oprezni i da brzinu prilagode uslovima na putu.

ДО КАДА ЋЕ ПАДАТИ СНЕГ У СРБИЈИ? РХМЗ издао упозорење - до краја дана појачање падавина све до јутра

Foto: A.R.

U planinskim predelima se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača od 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja, na istoku zemlje.

U nižim predelima se očekuje manje snega i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 25 cm, ponegde i više, osim u Vojvodini, gde se očekuju slabije padavine, od pet do 10 cm i krajnjem jugu Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Slabljenje padavina očekuje se sutra pre podne i sredinom dana.

Iz Puteva Srbije vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine, da voze pažljivo, kao i da koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na putu Boževac - Petrovac na Mlavi, Knežica, naselje Ranovac, od 16.decembra saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog urušavanja kosine i dela kolovozne konstrukcije u saobraćajnoj traci u smeru Boževac-Petrovac na Mlavi.

Na putu Mladenovac - Selters Banja, od 6. novembra obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na nadvožnjaku preko pruge a alternativni putni pravac je obilaznica, državni put I B reda broj 25.

Na putu Boljevci - Obrenovac, zbog radova na sanaciji kolovoza do 31.marta na snazi je obustava saobraćaja a alternativni putni pravac iz Obrenovca je auto-put Miloš Veliki, dok iz pravca Boljevca nema alternativnog putnog pravca.

Na mostu kod Titela preko Tise, saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom i od 30. novembra prošle godine se odvija samo sredinom mosta uz naizmenično propuštanje vozila.

U saopštenju Puteva Srbije se navodi da na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila a prema najnovijim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Gradina, Kelebija i Batrovci teretna vozila se na izlazu zadržavaju oko dva sata, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...