PRAZNIČNA PROGNOZA DR KONA: Nema dileme - evo šta nas čeka posle Božića!

Tanjug

07. 01. 2021. u 09:15

ПРАЗНИЧНА ПРОГНОЗА ДР КОНА: Нема дилеме - ево шта нас чека после Божића!

Foto Tanjug

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se može očekivati da posle Božića dođe do blagog porasta broja slučajeva korona virusa.

- Mislim da je i sam doček Nove godine, to jest, to što ga nije bilo u organizovanom smislu, znatno usporilo ovaj virus. Tu nema dileme. Bilo je malo opuštanja tokom nekih lepih dana. Može se očekivati da posle Božića dođe do nekog blagog porasta, mada je u Beogradu već nastao taj blagi porast, vidi se da brojke opet malo rastu - rekao je Kon za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, ne može se očekivati da će "krivulja" drastično da padne, jer nije bilo totalnog zatvaranja, a to je jedini način da tako drastično padne.

- Takva je odluka doneta, nismo imali ograničenje kretanja. Ukupno gledano, sa ove distance, mislim da je to racionala odluka, iako je to medicinski deo Kriznog štaba predlagao još 13. decembra, za period od 18. do 3. januara. Neki misle da to nije ni pomenuto, a davali su iste predloge. Jasno je da su ove mere rezultat delovanja medicinskog i ekonomsko-političkog dela Kriznog štaba - rekao je Kon.

Kon je rekao da je činjenica da je sve veći broj ljudi imun na virus.

- Nadam se da će vakcina početi 'energičnije' da pristiže, a da ćemo mi biti vrlo brzi u njenom korišćenju. Moramo da budemo pripremljeni za efektivno sprovođenje imunizacije. Čuo sam da ce da se prave nedeljni planovi imunizacije, što je vrlo dobro - rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)