MINISTAR STEFANOVIĆ ČESTITAO BADNJI DAN: Država poštuje to što su pripadnici Vojske uvek na braniku otadžbine

Ministarstvo odbrane Republike Srbije

06. 01. 2021. u 12:01

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović poželeo je danas svim pripadnicima Vojske i našeg naroda, koji obeležavaju Badnji dan, da se u ovom danu posvete svojim porodicama i da ovaj praznik provedu u miru, sreći i blagostanju.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ ЧЕСТИТАО БАДЊИ ДАН: Држава поштује то што су припадници Војске увек на бранику отаџбине

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je rano jutros isekao badnjak u Dobanovcima, koji je blagosiljao major Stevan Stevanović, vojni sveštenik na službi u Gardi, nakon čega ga je doneo do zgrade Ministarstva odbrane, dok će badnjak u skladu sa običajima u večernjim satima biti unet unutra.  

- Kada kažemo tradicija srpskog naroda, tu nikada ne smemo zaboraviti našu vojsku. Ona je uvek bila uz svoj narod, uvek na prvoj liniji kada god je bilo najteže i u borbi protiv koronavirusa i u vanrednim situacijama i kada god je trebalo biti uz svoje građane, pripadnici Vojske su bili tu. Na današnji dan želim da im posvetimo dodatnu pažnju i da pokažemo da država poštuje to što su uvek na braniku otadžbine - zato što su borci, zato što se trude i zato što su iskrene patriote - naglasio je ministar odbrane.

On je poželeo pripadnicima sistema odbrane i njihovim porodicama da ovaj praznik provedu u miru, zadovoljstvu i u toplini svojih domova.  

 - Mi ćemo se potruditi da i u ovoj godini učinimo sve što možemo za njih i da pokažemo da poštujemo sva njihova odricanja - poručio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)