"NEŠO, IZVINI ŠTO MI NISMO POMOGLI TEBI" Dr Danica se potresnim rečima oprostila od mladog lekara

Novosti online

06. 01. 2021. u 08:42

ANESTEZIOLOG iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, juče je i sam preminuo od virusa korona.

НЕШО, ИЗВИНИ ШТО МИ НИСМО ПОМОГЛИ ТЕБИ Др Даница се потресним речима опростила од младог лекара

Foto: Printskrin/Privatna arhiva

- Velika tragedija, nažalost bitku sa koronom u 37 godini života izgubio je naš sjajni mladi anesteziolog i veliki čovek Neša Maksimović. Sve vreme si bio na prvoj liniji i spasio si stotine života. Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi - napisala je dr Danica Grujičić na Tviteru, u potresnom oproštaju od mladog lekara koji je izgubio životnu bitku protiv korone.

Anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, juče je i sam preminuo od virusa korona.

- Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u večnost, među zvezde gde je oduvek pripadao. Tugovaće njegova neutešna baka Olga, bio je život njen, pamtiće ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je delio bez zadrške. Nikada ga oplakati neću - napisano je na društvenim mrežama u oproštajnim porukama ovom lekaru.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet... Vrti ti se po glavi 'sad će svi u Urgentni'... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih osam sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je dr Nenad Maksimović u iskrenoj ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Nenad je bio onaj koji je pomagao pacijentima na respiratorima, a kako je ranije rekao, pacijenti su uvek na prvom mestu anesteziolozima o čijem poslu se, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno.

U svom poslednjem potresnom postu na Fejsbuku, objavljenom 1. decembra 2020. godine, dr Maksimović se moli za sve obolele:

- Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, SPASI IH! Pomolimo se svi! AMIN".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas