POČINJE PLAĆANJE OBAVEZA ODLOŽENIH ZBOG KORONE: Prva rata otplate 10. februara

S.B.

05. 01. 2021. u 12:34

PORESKE obaveze odložene zbog korone uskoro dospevaju na naplatu.

ПОЧИЊЕ ПЛАЋАЊЕ ОБАВЕЗА ОДЛОЖЕНИХ ЗБОГ КОРОНЕ: Прва рата отплате 10. фебруара

Foto Tanjug

Uredbom kojom su uređeni postupak i način odlaganja plaćanja poreza i doprinosa predviđeno je da prva rata odloženog poreza dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara.

Uredbom se privrednim subjektima, koji su se opredelili za odlaganje dospelosti obaveza, plaćanje odlaže bez sprovođenja posebnog postupka.

Uredba omogućava odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada, kao i poreza i doprinosa na ličnu zaradu preduzetnika i poljoprivrednika i to u visini iznosa neplaćene obaveze čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa uredbom, odnosno zaključkom Vlade Srbije.

Iznos dospelih obaveza se odlaže najduže na 24 jednake mesečne rate a prva rata dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara. Na sličan način može da se odloži plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade.

Uredbom je propisano da se može odložiti plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu