NOVA GODINA IH PAPRENO KOŠTALA: Ugostitelji koji su kršili mere kažnjeni su sa skoro četiri miliona dinara!

Novosti online

04. 01. 2021. u 10:00

INSPEKTORI i komunalni policajaci u prethodna dva dana kontrolisali su u više od 10.000 ugostiteljskih objekata i hotela da li se i koliko poštuju protivepidemiološke mere, a sanitarni inspektori izdali su ukupno 72 prekršajna naloga, ispraznili i zatvorili 24 objekta i napisali mandatne kazne u ukupnoj vrednosti od 3.895.000 dinara.

НОВА ГОДИНА ИХ ПАПРЕНО КОШТАЛА: Угоститељи који су кршили мере кажњени су са скоро четири милиона динара!

FOTO: Depositphotos

Kako se slavila Nova godina u Srbiji u vreme pandemije kovida 19? Najtačniji odgovor na to pitanje mogu da daju inspekcijske službe, komunalna policija i MUP koji su prekjuče u juče bili na terenu i sprovodili mere Kriznog štaba: pre svega, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 18 sati, zatim ograničeni kapacitet po principu jedan gost na četiri kvadrata i bez muzike u lokalima.

Posebna kontrola na planinama

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja Goran Stamenković ističe da su republički i pokrajinski sanitarni inspektori uz asistenciju policajaca su u četvrtak i petak ulazili u ukupno 2.416 ugostiteljskih objekata i hotela, a posebnu pažnju su obratili na lokale na planinama: Zlatiboru, Kopaoniku i Staroj planini.

- Nažalost, bilo je i preduzetnika i vlasnika objekata koji nisu poštovali protivepidemiološke mere. Tako su sanitarni inspektori izdali u prethodna dva dana ukupno 72 prekršajna naloga i napisali mandatne kazne u vrednosti od ukupno 3.895.000 dinara – naglašava Stamenković.

Kako kaže, u novogodišnjoj noći sanitarni inspektori napisali su mandatne kazne u vrednosti od ukupno 2.160.000 dinara zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera.

- Ispraznili su 13 objekata i zabranili im rad. Uglavnom su ti objekti bili prepuni, dakle nije se poštovalo ograničenje broja gostiju ni distanca. Pored toga, nije se poštovalo ni radno vreme, a bilo je i lokala u kojima zaposleni nisu nosili maske – objašnjava Stamenković.

Zbog nepoštovanja mera zatvarani su objekti širom Srbije, navodi on.

-Zabranjen je rad lokalima na Zlatiboru, Vlajevu, Zemunu, Novom Sadu, Somboru, Svilajncu, Novom Pazaru, Beogradu i Smederevskoj Palanci. Za pravno lice pisane su kazne od 300.000 dinara, a za preduzetnike 150.000 dinara – apostrofira Stamenković.

Nažalost, i prvog dana 2021. godine bilo je neodgovornih ugostitelja.

- I u petak su zatvoreni objekti na Zlatiboru, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu, Mladenovcu, Čačku, Ivanjici i na Kopaoniku gde je zabranjen rad jednom internom restoranu u okviru hotela – podvlači Stamenković.

Najviše kazni na Zlatiboru, Novom Sadu i u Beogradu

Kako kaže, ekipe sanitarne inspekcije patrolirale su u prethodna dva dana po ugostiteljskim objektima od 16 sati do tri sata iza ponoći.

- Bilo je nezadovoljstva ugostitelja i gostiju prilikom intervencija sanitarne inspekcije, ali zahvaljujući policiji nije bilo većih incidenata – ističe naš sagovornik.

Najviše neodgovornih ugostitelja u prethodna dva dana bilo je na planinama i u većim gradovima.

- Zatvoreno je pet ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, jedan na Kopaoniku, četiri u Novom Sadu i četiri u Beogradu od kojih jedan u Zemunu i jedan u Mladenovcu – zaključuje Stamenković i dodaje da su prekršaji zabeleženi u restoranima, kafanama i klubovima, kafićima i hotelima.

Pored sanitarnih inspektora u prethodna dva dana ugostiteljske objekte kontrolisali su i komunalni policijaci odnosno i druge vrste inspekcijskih službi.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja