SRPSKE FIRME ĆE OBNAVLJATI KUĆE KOD GLINE: Vesić najavio sastanak sa građevinskim kompanijama, pomoć za razrušena područja

Tanjug

03. 01. 2021. u 10:59

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će oko Božića u Beogradu biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline.

СРПСКЕ ФИРМЕ ЋЕ ОБНАВЉАТИ КУЋЕ КОД ГЛИНЕ: Весић најавио састанак са грађевинским компанијама, помоћ за разрушена подручја

Foto: J. Kerbler

Vesić je rekao da će tom sastanku prisustvovati i predstavnici Privredne komore Srbije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije s kojim je, kaže, razgovarao o situaciji u mestima u Hrvatskoj pogođenim razornim zemljotresom.

- Mi ćemo preuzeti obavezu da sa tim građevinskim kompanijama krenemo u obnovu kuća, prvo u selu Majska Poljana koje je najviše stradalo od zemljotresa. Oko Božića ćemo organizovati sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da svaka obnovi po jednu-dve kuće - rekao je Vesić.

On je kazao da je Grad Beograd uplatio 100.000 evra na račun mitropolije zagrebačko-ljubljanske za nabavku mobilnih jedinica za stanovnike sela oko Petrinje koji su ostali bez krova nad glavom i koji, kako je rekao, spavaju u kolima.

Vesić je naveo da će biti objavljen broj žiro računa mitropolije i apelovao na sve koji mogu da uplate novac za obnovu kuća i nabavku mobilnih jedinica.

- Jedna mobilna jedinica košta oko 3.300 evra, molim sve kompanije koje mogu da se uključe i pruže pomoć - rekao je Vesić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni