''MALO NAM JE LAKNULO'': Dr Vukosavljević - "Manje prijema u kovid bolnicama poslednjih dana"

Tanjug

03. 01. 2021. u 10:32

U PRIVREMENOJ kovid bolnici ''Štark arena'' smešteno je 320 obolelih od kovida-19, u vojnoj bolnici VMC ''Karaburma'' više od 100 kovid pacijenata, a načelnik Vojno-medicinske akademije, pukovnik prof dr Miroslav Vukosavljević, ističe da se poslednjih dana smanjuje broj prijema u tim bolnicama.

МАЛО НАМ ЈЕ ЛАКНУЛО: Др Вукосављевић - Мање пријема у ковид болницама последњих дана

Foto: P. Milošević

Vukosavljević je rekao da je u poslednja 24 sata u Areni bilo 12 prijema.

- Malo je laknulo kolegama u Areni. Dugo se brojka nije spuštala između 450 i 500 zbrinutih pacijenata. Malo je više otpusta u odnosu na prijeme u vojnim kovid bolnicama - rekao je Vukosavljević.

On je naveo da je u VMA, koja zbrinjava nekovid pacijente, od početka marta obavljeno više od 200.000 pregleda i urađeno više od 12.000 operativnih zahvata.

Dodao je da je 2.080 pacijenata lečeno u Klinici za urgentnu medicinu, kao i da je bilo 680 hitnih intervencija kada je pacijentima stavljen stent.

- Od početka epidemije vodili smo bitku na više frontova. Trebalo je da ostanemo zdravi zarad naših pacijenata i ne dozvolimo da korona uđe nekontrolisano u VMA, koja je pod posebnim rizikom za širenje zbog centralne klimatizacije - rekao je Vukosavljević.

Podsetio je da je medicinsko osoblje VMA bilo angažovano početkom marta na graničnom prelazu Batrovci, da je nakon toga VMC pretvoren u kovid bolnicu i da je dograđen deo bolnice za prijem oko 50 pacijenata.

- Kada prođe epidemija to će biti deo VMA i vojnog zdravstva, naš plan da to bude sekundarna opšta bolnica koja će rasteretiti VMA i koja će moći da pomogne u punom obimu ako bude i drugih epidemija - naveo je Vukosavljević.

Naglasio je da Hitna pomoć VMA prima sve hitne pacijente i da je od početka epidemije bilo više od 78.000 pregleda u prijemno-trijažnom odeljenju.

Vukosavljević je naveo da se pregledi na poliklinici VMA redovno zakazuju i da se lakeri trude da izađu u susret svim pacijentima.

- Gledamo da rasporedimo pacijente da nema gužve poštujući sve epidemijske mere zaštite - naveo je Vukosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina