ČEKAJU NAS LEDENI DANI U JANUARU: Prognoza za početak 2021. godine, evo da li će biti snega posle "zimskog proleća"

Novosti online

03. 01. 2021. u 09:27

U SRBIJI se do 10. januara očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine. Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će narednih sedam dana biti natprosečno toplo, kao da se do kraja januara ne očekuju nikakve ekstremne temperature, iako će biti i ledenih dana.

ЧЕКАЈУ НАС ЛЕДЕНИ ДАНИ У ЈАНУАРУ: Прогноза за почетак 2021. године, ево да ли ће бити снега после зимског пролећа

Foto: Depositphotos/Windy

- Srednja maksimalna temperatura za prvi deo meseca, pa čak i za čitav januar je oko tri ili četiri stepena. Do 10. januara biće natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od set, sedam pa do 10, 11 stepeni uz nešto kiše. Sneg samo u višim planinskim predelima - rekao je Todorović.

Foto: Printscreen/Pink

Prema njegovim rečima, posle 10. januara sledi pad temperature i ona će biti primerenija ovom mesecu, a pored kiše može da bude i snega i u nižim predelima.

Todorović je ocenio da je 2020. godina bila natprosečno topla, kada se gledaju srednje temperature, ali nije bilo ekstremno vrućih dana tokom leta.

- Ova godina će biti sličnija prethodnoj. Nema nagoveštaja ekstremno niskih ili visokih temeperatura tokom zime, možda nekoliko toplijih dana tokom leta – rekao je Todorović.

Kako je dodao, u januaru će biti ledenih dana, a to znači da temperatura u nekim danima neće prelaziti nulu.

- Prilika za snežne padavine biće od 12. do 17. i od 22. do 25. januara – rekao je Todorović.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas