VAŽNA INFORMACIJA ZA ONE KOJI SE VRAĆAJU U NEMAČKU: Evo šta je neophodno kako biste ušli u zemlju

Novosti online

31. 12. 2020. u 13:03

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОНЕ КОЈИ СЕ ВРАЋАЈУ У НЕМАЧКУ: Ево шта је неопходно како бисте ушли у земљу

Foto: EPA

SVI građani Srbije koji imaju stalni ili privremeni boravak u Saveznoj Republici Nemačkoj, a praznike provode u Republici Srbiji, dužni su da pre povratka u Saveznu Republiku Nemačku imaju negativan PCR ili negativan rapid antigen test izdat od strane referentne laboratorije u Srbiji.

U suprotnom, neće moći da uđu u Saveznu Republiku Nemačku.

 
Ova mera se podjednako odnosi na kopneni i vazdušni saobraćaj, što znači da će na aerodromima prilikom čekiranja putnika i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije biti tražen rezultat sertifikovanog PCR- ili rapid antigen testa koji nisu stariji od 48 sati.
 
Ova mera odnosi se jedino na građane koji se vraćaju u Saveznu Republiku Nemačku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nikola

31.12.2020. 14:00

Samo da bi uteli 9000 na test, uopste ne MORA da se ima testda bi se uslo, juce sam usao u Nemacku. Ko razume Nemacki moze i da procita, preporucuje se i pozeljno je da se ima test, ako se nema, moze se uci u zemlju i u roku od 72 sata uraditi test i rezultati istog poslati nadleznoj zdravstvenoj organizaciji. Dakle, ne morate ostavljati 9000 dinara nekome ko nas ne ceni, i ko 50 % poskupljuje test da bi zaradio na nama. Dok je isti test u nemackoj besplatan... Pozz svima, srecan put ?️

bager

31.12.2020. 14:16

Brzi test se u Francuskoj radi u mnogim apotekama ,koje imaju prostora naravno,,predidjase da a rade i vatrogasci,,ne treba nikakva referentna laboratorija,,za PCR treba,,cilj je da se testira sto veci broj ljudi u sto kracem vremenu

Nemanja

31.12.2020. 17:22

Svako ko ima boravišnu vizu u SR Nemačkoj se može vratiti u svoje mesto prebivališta. Svako ko dolazi iz rizičnog područja je obavezan da se javi ministarstvu zdravlja, od njih dobija uput za kućnu izolaciju. Posle pet dana kućne izolacije svako ima pravo da se testira i ako test bude negativan karantin se završava. Ko neće da se testira mora 10 dana u kućnu izolaciju. Pozdrav iz Minhena.