DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA OPASNOSTI TREĆEG TALASA: Ko je legao bar nedelju dana, treba da sluša šta mu je lekar rekao (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2020. u 11:35

DIREKTOR Instituta za onkologiju, dr Danica Grujičić govorila je o trećem talasu virusa korona i o skrivenim opasnostima.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ОТКРИЛА ОПАСНОСТИ ТРЕЋЕГ ТАЛАСА: Ко је легао бар недељу дана, треба да слуша шта му је лекар рекао (ВИДЕО)

Foto VN

- Definitivno bolest postoji i vrlo je opasna. Ono što mene kao kliničara, da kažem, nervira, jeste da znam i predosetim kada će stanje pacijentu da se pogorša. To je 40 godina iskustva, ali ovde je apolutno nepredvidivo ko će biti životno ugrožen ili proći sa simptomima kao što sam imala ja. Svi ljudi koji su hospitalizovani su životno ugroženi, svih 9.300. Imate ljude koji guraju sasvim dobro i onda odjednom budu životno ugroženi. Izgubili smo ženu koja je trebalo da ide kući. Nekome popusti srce, nekome pluća, ali bukvalno svako ko je legao bar tih nedelju dana, treba da sluša šta mu je lekar rekao. Vi danas razgovarate sa čovekom, za pet minuta on je... To je ono što me izluđuje i zaista mislim da je to stvar imuniteta - ispričala je doktorka na tv Pink.

Dr Grujičić je i objasnila zašto ponekad ima poviše ton prema kolegama, a posebno tokom dugih operacija.

- Tu na stolu su nečiji brat, nečija sestra, muž, žena... Normalno je da koncetracija popusti kada operacija traje dugo i testirala sam kada kažem tiho, niko me nečuje, Onda ja dreknem i svi se koncentrišu. Naravmo, u pozadini je neka evergrin muzika, jer ja sam stara garda. Kada imate jako teške operacije, kada postoji mogućnost da se pacijent ne probudi ili da ga oštetite i da ostane doživotno invalid, jako je važno da budete skoncentrisani.  Ja imam tu mogućnost, mogu potpuno da se posvetim tome što vidim pod mikroskopom. Ali mora ceo tim tako, ne vredi ako samo ja to radim. nema razgovora, nema priče - kaže dr Grujičić i dodaje da je takva bila oduvek, i kad je bila mlađa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

prellee

30.12.2020. 11:55

Dobar doktor, dobar psiholog, dobra podrška u životu za sve. Tačno, mora se nekada dreknuti, ima žena dubok, močan glas, mora nekada da ga i KORISTI. Svaka čast vam Danice!