PREDRAG MARIĆ ZARAŽEN KORONOM: Dugogodišnjem načelniku Sektora za vanredne situacije danas potvrđen virus

Novosti onlajn

28. 12. 2020. u 14:34

ПРЕДРАГ МАРИЋ ЗАРАЖЕН КОРОНОМ: Дугогодишњем начелнику Сектора за ванредне ситуације данас потврђен вирус

Foto: Printscreen/Jutjub/Caruk Video

DUGOGODIŠNJI načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, zaražen je korona virusom. Kovid 19 potvrđen mu je danas.

Marić, kako se saznaje, ima temperaturu. Ostale tegobe nema. Ipak, predostrožnosti radi upućen je i na skener. Pretpostavlja se da će se od kovida 19 lečiti kod kuće, ali ta procena ostaje na lekarima.

On, inače, odlazi uskoro u penziju. Prvi vatrogasac Srbije, kome se najviše verovalo u nevoljama i elementarnim nepogodama, podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahteva za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna. Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu. Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Ko će zameniti Marića na ovoj izazovnoj poziciji još uvek je nepoznato.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)