NEMA PROSTORA ZA POPUŠTANJE MERA I DOČEK NOVE GODINE: Dr Janković i protiv rada kafića do 20 sati - Organizovaće dnevne dočeke

Tanjug

28. 12. 2020. u 10:06

NEMA prostora za popuštenje mera, kaže direktor Klinike za anesteziju KC Niš Radmilo Janković i dodaje da ne veruje da će biti dozvoljeno da se organizuje doček Nove godine po restoranima, kafićima.

НЕМА ПРОСТОРА ЗА ПОПУШТАЊЕ МЕРА И ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ: Др Јанковић и против рада кафића до 20 сати - Организоваће дневне дочеке

Foto: Printscreen/RTS

On je za TV Pink naveo da je rizično bilo kakvo ohrabrivanje ljudi da dolaze u blizak kontakt.

- Ne verujem da će Krizni štab da doneti bilo kakve mere koje će podrazumevati organizaciju dočeka Nove godine jer je to u suprotnosti sa zdravim razumom i sa svim što pričaju zdravstveni radnici - rekao je Janković.

Ukoliko bi se dozvolio doček Nove godine, kako kaže, rezultat bi bio enormno povećanje broja zaraženih 7.,8. ,9. januara.

- Nije nevažno kakvu ćemo poruku poslati oko organizacije Nove godine, jer kasnije ide Božić. Problematično je bilo kakvom nejasnom porukom ohrabrivati organizovanje dočeka Nove godine posebno mlađih osoba - naglasio je on.

Napominje da mladi uglavnom nemaju dovoljnu predstavu koliko je kovid 19 ozbiljna i teška bolest.

Protiv je i rada kafića do 20 sati, jer bi to značilo organizovanje dnevnog dočeka, što bi za rezultat imalo povećanje broja zaraženih.

- Stimulisati nekog da uradi takvu stvar je van zdravog razuma - smatra doktor i podseća da je u bolnicama u Srbiji trenutno 9.700 pacijenata zaraženih virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)