VLADA SRBIJE USVOJILA NOVE MERE: Ovo je detaljno radno vreme svih objekata za vikend

Tanjug

25. 12. 2020. u 17:24

VLADA Srbije odlučila je danas da se tokom predstojećeg vikenda omogući rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово је детаљно радно време свих објеката за викенд

Foto: G. Šljivić

To je predviđeno izmenjenom Uredbom o sprečavanju i suzbijanju zarazne bolesti Covid - 19, koja se odnosi na predstojeći vikend (26. i 27. decembar), a koju je vlada usvojila na današnjoj sednici, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara.

Redari će biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima - nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca, navodi se u saopštenju.

Milicionari u novobeogradskom kafeu / Foto P. Milošević

Na terenu će biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Mere koje su već na snazi

Podsetimo, prema ranijoj odluci Vlade, objekti i ustanove iz oblasti kulture, mogu da rade svakog dana do 21 čas.

U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg