VUČIĆ NAJAVIO: Nova ulaganja u Vojsku Srbije (FOTO)

D. R. Đ.

24. 12. 2020. u 15:14

USPELI smo da obezbedimo novac za kupovinu važnih borbenih sredstava.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Нова улагања у Војску Србије (ФОТО)

Foto: Ministrstvo odbrane

Kraj je godine, kada možete da napravite analizu ima li viška novca, a uvek je najbolje taj višak uložiti u odbranu zemlje. Doneta je odluka da se ide u brzu nabavku novih sistema ratnog vazduhoplovstva.

Ovo je poručio predsednik Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije, prilikom dodele priznanja pripadnicima Vojske Srbije koje je odlikovao za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti zemlje. Kako je dodao, o obezbeđivanju novca za kupovinu važnih borbenih sredstava, razgovarao je sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem, a najavio je i kadrovsko snaženje vojske.

- Trudićemo se da bude vanrednih povećanja plata, da pružimo dodatnu sigurnost pripadnicima Vojske - rekao je predsednik. - A od vas ćemo tražiti odgovornost, hrabrost i posvećenost u očuvanju vitalnih državnih interesa. Medalja i odlikovanja nisu samo nagrada za vaš trud i priznanje za nešto što ste uradili, već je obaveza i odgovornost više. Molim vas da ne gledate da "prođe još jedan dan u službi", već šta je to što možemo da uradimo za zemlju, kako da se pripremimo još bolje za odvraćanje agresora, kako da poboljšamo standard pripadnicima vojske. Da uradimo sve što možemo da vojskom možemo i dalje da se ponosimo.

Medalju za zasluge dobila su 32 pripadnika MO i VS, a Srebrnu medalju za revnosnu službu njih 52. Predsednik Vučić se odlikovanima zahvalio na dobrom radu i ljubavi prema otadžbini, uz poruku da bez obzira da li je reč o onima koji su pred penzijom ili onima kojima predstoje godine rada, da su pred njima veliki zadaci da vojska, vazduhoplovstvo i PVO budu mnogo snažniji:

- Naš posao je da u svakom trenutku možemo da sačuvamo i zaštitimo našu zemlju. Da budemo ozbiljno pripremljeni, kao što su zdravstveni radnici spremni da pomognu kada dođe do situacije kakva je aktuelno. Naravno da će neki da odu na bolovanje da bi sebe sačuvali, ali najveći deo će biti pošten prema državi ispunjavajući najlepše zakletve koje smo položili, a to je da moramo da sačuvamo našu zemlju. Zato je važno da jačamo odbrambene kapacitete.

UČI SE OD PODOFICIRA

U OBRAĆANjU podoficirima predsednik je rekao da se seća svojih vojničkih dana, kada je služio vojsku u Sarajevu, i da, iako se obično više govori o generalima ili pukovnicima, svaki vojnik najviše vremena provodi sa podoficirima, od njih zavisi i uči, a oni najbolje razumeju šta treba činiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista