EU POTUČENA U SOPSTVENOM DVORIŠTU: Svetski mediji izveštavaju o tome da u Srbiji počinje vakcinacija

Tanjug

24. 12. 2020. u 10:48

EVROPSKA komisija planira da započne administriranje doza vakcina u nedelju, ali kada se radi o vakcinaciji, EU je potučena u sopstvenom dvorištu, jer su Švajcarska i Srbija započele taj proces pre nje, piše briselski Politiko.

ЕУ ПОТУЧЕНА У СОПСТВЕНОМ ДВОРИШТУ: Светски медији извештавају о томе да у Србији почиње вакцинација

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Švajcarska je u sredu postala prva zemlja u kontinentalnoj Evropi koja je započela vakcinaciju vakcinom kompanija Bajontek/Fajzer, a prva ju je primila žena iz Lucerna stara 90 godina. Proteklog vikenda državni regulator izdao je uslovno odobrenje vakcine, a više od 100.000 doza vakcina stiglo je u zemlju u utorak.

Sledeća u redu je Srbija, zemlja kandidat za članstvo, koja je saopštila da će od četvrtka početi vakcinacija, a njen predsednik Aleksandar Vučić je istakao da je u zemlju stiglo prvih 5.000 vakcina i da će se javno vakcinisati i on i premijerka Ana Brnabić i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

U Švajcarskoj prve vakcine primiće osetljive grupe ljudi, pre svega stariji od 75 godina i oni sa hroničnim bolestima, a zatim slede zdravstveni radnici, oni u bliskom kontaktu sa osetljivim grupama i oni koji žive u komunalnim naseljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri