„POSTIGLI STE VIDNE REZULTATE“: Vučić čestitao Dan ratnog vazduhoplovstva i PVO

Tanjug

24. 12. 2020. u 08:18

„ПОСТИГЛИ СТЕ ВИДНЕ РЕЗУЛТАТЕ“: Вучић честитао Дан ратног ваздухопловства и ПВО

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

-Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida. Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida - naveo je Vučić.

On je dodao da su pripadnici RV i PVO od prethodnog praznika potvrdili da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine, kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

-Iskoristili ste objektivne mogućnosti da modernizujete i osavremenite jedinice, što je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije. Uveren sam da ćete nastaviti sa radom na daljoj reorganizaciji Vojske i započete reforme uspešno privesti kraju - naveo je Vučić.

Dodao je da su jedinice postigle vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

-Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred vaše pripadnike postavljaju nove i složene zahteve koje ćete, siguran sam, uspešno rešiti oslanjajući se na najvrednije čime vaš vid raspolaže - ljude i njihovo znanje. Čestitam vam praznik, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu - navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)