DA LI ĆE BITI POPUŠTANJA MERA SLEDEĆE NEDELJE: Gradonačelnik Radojičić dao odgovor, uputio poseban apel svim građanima

Tanjug

24. 12. 2020. u 07:47

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić kazao je jutros da sledeće sedmice ne treba očekivati popuštanje donetih i usvojenih protivepidemioloških mera.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОПУШТАЊА МЕРА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Градоначелник Радојичић дао одговор, упутио посебан апел свим грађанима

Foto M. Anđela

- Kada su u pitanju mere, za sledeću nedelju, sigurno je da se one neće naročito popuštati. Uvek sam kao lekar bojažljiv i smatram da se treba što striktnije pridržavati mera. S druge strane, potrebno je nalaziti pravi balans da bismo sačuvali privredu i ekonomiju - istakao je gradonačelnik Beograda.

On je pozvao Beograđane da predstojeće praznike provedu u krugu porodice, uz što manje kontakata.

- Moja poruka je ''slavite praznike u krugu porodice i manje se okupljajte'' - naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, poslednjih dana je nešto stabilizovan procenat onih koji su zaraženi u glavnom gradu u odnosu na sveukupan broj obolelih od Kovida u Srbiji te je iznosio 25-27 odsto.

- Krajem oktobra i početkom novembra, taj procenat je bio 57 odsto što pokazuje izvesnu stabilizaciju, ali su apsolutne brojke i dalje zabrinjavajuće - ukazao je Radojičić.

Foto Tanjug

Kada je reč o kršenju mera i poslu koji je Komunalna milicija imala, on je naveo da je u poslednja dva dana prekontrolisano 410 objekata i da je zabeleženo manje prekršaja nego ranije.

- Ima i onih koji to ne čine. Imali smo slučaj u Karađorđevoj ulici gde je na 120 kvadratnih metara bilo 60 gostiju koji su se veselili uz živu muziku. Gradu i službama koje o tome brinu cilj je sprečavanje opasnosti, ali oni koji ne funkcionišu na adekvatan način biće kažnjavani - zaključio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega