„OTKAZAO BIH DANAŠNJI LET IZ LONDONA“: Dr Tiodorović o novom soju virusa korona

Tanjug

23. 12. 2020. u 09:37

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da bi, da se on pita, otkazao današnji let iz Londona i istakao da bi odluka Srbije o prekidu aviosaobraćaja sa Londonom bila dobra, sa stanovišta zaštite stanovništva od novog soja korona virusa.

„ОТКАЗАО БИХ ДАНАШЊИ ЛЕТ ИЗ ЛОНДОНА“: Др Тиодоровић о новом соју вируса корона

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

-Vrlo je važno da pratimo takoreći iz sata u sat kretanje sa novim mutacionim oblikom virusa u Velikoj Britaniji, koji se pojavio i u nekim državama u EU - istakao je Tiodorović za RTS.

Na pitanje koliko je opasan taj mutirani virus, on je rekao da se o njemu za sada malo zna.

-Naučnici i virusolozi koji ga direktno prate kažu da nema nekih karakteristika zbog kojih bi trebalo da strahujemo. Međutim, on se lakše širi, što je dovoljna karakteristika da se ipak obrati pažnja na njega - ocenio je Tiodorović.

On je naglasio da treba imati u vidu i druge zemlje u kojima je novi soj potvrđen, kao i tranzitni saobraćaj, koji bi takođe mogao da uveze tu mutaciju u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april