NERVOZA MEĐU GRAĐANIMA LONDONA JE VELIKA: Joksimović o situaciji sa novim sojem korone, otkrila i planove Srba za praznike

Tanjug

22. 12. 2020. u 08:39

НЕРВОЗА МЕЂУ ГРАЂАНИМА ЛОНДОНА ЈЕ ВЕЛИКА: Јоксимовић о ситуацији са новим сојем короне, открила и планове Срба за празнике

Foto: Novosti arhiva

AMBASADORKA Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović izjavila je danas da je dosta državljana Srbije koji žive u Velikoj Britaniji odlučilo da za praznike ne putuje u Srbiju, jer shvataju da je putovanje u situaciji pandemije korona virusa rizik.

Jokcimović je za TV Prva rekla da je u subotu uveče, kada je objavljena vest o novom soju korona virusa koji se širi u Velikoj Britaniji, nastao stampedo ka londonskoj železničkoj stanici.

Ona je navela da je novim oštrim merama najviše pogođeni London i pojas ka Doveru.

Više od 40 zemalja je odlučilo da obustavi avio saobraćaj sa Britanijom, a Britance je najviše pogodilo zatvaranje prelaza Kale sa francuske strane, što je izazvalo gužve i čekanja kamiona sa robom, kaže Joksimović.

Ona je navela da su rekacije građana Britanije podeljene i da jedni smatraju da su mere preterane, a drugi da su prekasno uvedene.

Mere su usmerene ka tome da se broj zaraženih što pre spusti, a na pres konferenciji je jedan do naučnih savetnika britanske vlade rekao da će ove mere biti pooštrene posle Bozića i da se očekuje da mogu trajati i nekoliko meseci, navela je Joksimović.

U Londonu su sve radnje sem prehrambenih zatvorene, a za nepoštovanje mera predviđene su izuzetno visoke kazne, od 200 do 10.000 funti, koje se izriču lokalima koji krše mere ili građanima koji organizuju privatne žurke.

Joksimovih je navela da je nervoza među građanima velika, ukoliko se desi da neko priđe nekome bliže od dva metra ili ako uđe bez maske u prodavnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)